Tines_verhaal_bg.jpg

Hallo,
Ik ben Tine.

Als coach wil ik niets liever dan mensen helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Bijdragen in hun groei en zoeken waar de valkuilen en struikelblokken zitten, zowel persoonlijk als professioneel. Van daaruit wil ik mensen begeleiden naar een gezond, energiek en succesvol leven.
Als herborist wil ik mijn kennis delen met mensen en hen inzicht geven in de geneeskrachtige werking van natuurlijke voedingstoffen die planten en kruiden ons ter beschikking stellen. 
tine.jpg

WAAR IS HET ALLEMAAL BEGONNEN?

Als kind beleefde ik onvergetelijke momenten in de bijzondere tuin van mijn grootmoeder. Beter dan wie ook kende zij de geneeskrachtige werking van planten en kruiden. Schijnbaar zonder nadenken plukte zij het passende kruid en bereidde daarmee een natuurlijk middel om mijn prikkelhoest, oorpijn of jeuk te verhelpen. 

Toen ik zelf moeder werd, trad ik in haar voetsporen: gezonder en bewuster leven kwamen nu op de eerste plaats. Ik wilde mijn zoontje zo gezond en zo puur mogelijk grootbrengen. Om het geheim achter al die kruidentoepassingen te kennen, volgde ik een opleiding tot herborist. Daar raakte ik sterk geboeid door plantkunde en fytogeografie, kruidenteelt, fysiologie en voedingsleer, traditionele kruidenkennis en professionele laboratorium bereidingen.
Voor mijn eindwerk koos ik het onderwerp "Natuurlijke geneeswijzen voor kinderen van 0 tot 6 jaar". Familie en buren, vrienden en kennissen vroegen mij om ‘natuurlijke’ raad. De resultaten bleven niet uit en ik besloot mijn kennis en ervaring neer te pennen. Na grondig herwerken, aanvullen en herschrijven in een voor iedereen toegankelijke taal, groeide uit deze wetenschappelijke studie het boek Kindje Gezond.
lees de eerste tien pagina's
.

EEN GEZOND EN ENERGIEK LEVEN?

Zet een stap terug naar de natuur!

Door de hoge snelheid waarmee we tegenwoordig door het leven razen, voelen we ons sneller uitgeput.  Social media, het altijd bereikbaar moeten zijn en de hoge werkdruk kan zich uiten in slapeloosheid, lusteloosheid en zelfs in een burn-out.

Ook oudere kinderen en volwassenen kunnen hier kennis opdoen om gezonder & energieker in het leven te staan!

De vele recepten uit mijn boek “Kindje Gezond”, die je gemakkelijk zelf kan bereiden, zijn ook geschikt voor oudere kinderen en volwassenen!

De natuur is de beste genezer!

Ondersteun het zelfhelende vermogen van je lichaam.

De gezondheid van kinderen is een van de hoofdbekommernissen van alle ouders. Fitheid en vitaliteit zijn de twee belangrijkste pijlers voor de goede ontwikkeling van elk kind.

Op de blog van deze website kun je inspirerende artikels lezen met tips & tricks om jouw kindje te helpen bij verschillende gezondheidsprobleempjes. Je kan echt helpen én dat op een natuurlijke wijze!

Natuurlijke middelen verlichten niet alleen de symptomen, ze pakken ook de oorzaak aan en stimuleren bovendien de zelfhelende kracht van het lichaam, waardoor het immuunsysteem zich ontwikkelt. Natuurlijke geneeswijzen zijn bijzonder geschikt voor zieke kinderen omdat hun lichaam zo gunstig reageert op natuurlijke stoffen. Deze stoffen zijn veilig, mild en betrouwbaar. Ze bevorderen een spoedig herstel en hebben geen schadelijke bijwerkingen.