Terug naar overzicht

Terug naar een gezond & energiek leven!
Voor baby’s, kinderen & volwassenen.

stay informed

Wil jij ook meer energie en levenskwaliteit?

Wil jij ook meer energie en levenskwaliteit? Plus Vitality

Nieuw! Nieuw! Nieuw!

Voel je als herboren, zodat je weer met volle goesting in het leven kan staan! Ontdek het beste van de Chinese, Inca en Ayurvedische kruidengeneeskunde verzamelt in handige capsules. 

Iedereen heeft het erover! Burn-out, depressie, stress, oververmoeid, geen zin… Je leest het in boeken en kranten, je hoort het in praatprogramma’s op radio en televisie, Facebook….

10 jaar geleden schreef ik het al neer in mijn boek met meer dan 100 natuurlijke en veilige recepten voor de gezondheid van jezelf, je partner en je kind. Hoe kan je ervoor zorgen dat je je lichaamssystemen versterkt, symptomen kan behandelen en het zelfgenezend vermogen kan stimuleren, zodat je krachtig en vitaal in het leven kan staan. Nu in 4de druk, volledig herwerkt kan je het hier terugvinden. 

Maar er is meer…

Natuurlijke voedingssupplementen, een dagelijkse juist gedoseerde inname van die voedingsstoffen die je nodig hebt, kunnen hier een zeer waardevolle aanvulling zijn.

Na veel onderzoek, samenzitten met fytotherapie-experts en herboristen met jarenlange ervaring in natuurlijke geneeswijzen is er nu dit veilige en veelzijdige natuurproduct voor meer energie en vitaliteit die je levenskwaliteit kan ondersteunen en je stressbestendiger maakt.

Wat is vitaliteit? 

Vitaliteit is een lading die meer dekt dan alleen maar lichamelijke energie.

Vitaliteit gaat over levenskracht, zin om te leven. Begrippen als ‘levenslust, inspiratie, levensvreugde, motivatie, werklust, levensgeluk, welbevinden, het zelf-regenererend vermogen, zuurstof, adem’ vullen het begrip aan.

Klassiek verdeelt men vitaliteit in 4 niveaus:

 • Het fysische (beweging, voeding, slaap...)
 • Het mentale (gedachten, persoonlijke groei en ontwikkeling…)
 • Het emotionele (emoties, zelfbewustzijn, zelfbeeld, interacties met je omgeving – mensen, natuur…)
 • Het spirituele (zin en doel van het leven, missie, verbondenheid, innerlijke ervaring, in-zicht, levensbeschouwing…)

Soms worden deze dimensies ook wel lichaam, hoofd, hart en ziel genoemd.

Onze identiteit kan heel wat korte schommelingen aan. Van zodra echter het “uit balans zijn” langer duurt worden de gevolgen zichtbaar. Eerst op spiritueel en emotioneel niveau om daarna op mentaal en ook fysische niveau zich te manifesteren.

Wat zijn de belangrijkste oorzaken van ‘niet-vitaal’ zijn? 

De belangrijkste oorzaken zijn te zoeken in allerlei stresstoestanden van diverse origine: psychische jeugdtrauma’s, emotionele stress, relatiestoornissen, omgeving stoornissen, werkdruk, angsten, een ongezonde levensstijl, over-medicatie...

Langdurige stresstoestanden kunnen leiden tot onder andere burn-out en depressie.

Wat is het verschil tussen burn-out en depressie?

Burn-out wordt dikwijls verward met depressie omdat ze vergelijkbare symptomen hebben zoals:

 • extreme vermoeidheid, 
 • geheugenverlies, 
 • hyperallergische en hypersensitieve reacties, 
 • slapeloosheid, 
 • spierpijnen, 
 • een zwakke weerstand…

Toch zijn het andere aandoeningen. Burn-out is een energiestoornis die wordt veroorzaakt door chronische stress. Het lichaam produceert dan te veel van het stresshormoon cortisol. Depressie is een stemmingsstoornis die o.a. te maken heeft met een gebrek aan de neurotransmitter serotonine in de hersenen. 

Burn-out heeft 3 typisch samenhangende kenmerken:

 1. uitputting: extreme vermoeidheid,
 2. cynisme: emotioneel afstand nemen van je werk, van mensen op het werk, of van mensen in je privésfeer,
 3. lager zelfbeeld: je eigen competenties in twijfel trekken en naar beneden halen. 

Chronische stress kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals extreme allergieën, kanker en auto-immuunziektes. 

Hier kan je meer lezen over het burn-outproces

Behandelingen tegen burn-out

Plus Vitality: meer energie en levenskwaliteit

We leven in een wereld waarbij alles direct moet gebeuren, waar we moeten presteren, waarin heel wat meer prikkels naar ons toe komen via allerlei informatiekanalen.

We vergeten te ontstressen, rust te zoeken in de natuur en oplossingen te vinden in meditatie, yoga, mindfulness, osteopathy, het lezen van een ontspannend boek…

Klassieke behandeling van burn-out 

De klassieke aanpak met o.a. antidepressiva, slaapmiddelen en kalmeringsmiddelen zijn meestal contraproductief, om nog niet te spreken van de soms verslavende neveneffecten welke antidepressiva en slaapmiddelen kunnen veroorzaken.

Kruidengeneeskunde: zelf bereiden

Kruidengeneeskunde biedt een veilige en natuurlijke ondersteuning voor evenwichtige leefgewoonten. 

Tegen langdurige angst en stress kan je een thee maken van 30 g citroenmelisse (Melissa officinalis), 20 g wilde kamille (Matricaria chamomilla), 20 g oranjebloesems (Citrus aurantium), 10 g valeriaan (Valeriana officinalis), 20 g zoethout (Glycyrrhiza glabra). 

Drink hier 4 kopjes van per dag (600 ml, dosering voor volwassenen). 

In mijn boek vind je nog meer kruiden en recepten die je zelf kan bereiden. 

Kruidengeneeskunde: nu in handige capsules!

Heb je helemaal geen tijd om zelf met kruiden aan de slag te gaan, dan kan je ook kiezen voor een kant-en-klaar natuurproduct. Ik raad je dit product aan omdat hierin het beste van de Chinese, Inca en Ayurvedische kruidengeneeskunde verzameld  is in handige capsules.

De combinatie van deze adaptogene plantenextracten werken synergistisch en complementair op de soms extreme noden die gesteld worden op fysisch, mentaal en emotioneel vlak. Dit geldt zowel voor gezonde mensen ( topsporters, ondernemers, studenten, …) als voor zij die in langdurige stresstoestanden op mentaal, fysisch en emotioneel vlak verkeren. Daarnaast reikt Plus Vitality een bijzonder sterke hand aan bij de verschillende behandelingen om tot een herstel van een normale en evenwichtige balans te komen en bij allerlei toestanden waarbij de oorzaak ligt aan te weinig energie.

Voel je als herboren, zodat je snel weer meer levenskwaliteit kan genieten!

Je kan de handige capsules hier gemakkelijk online bestellen

Heb je nog vragen? Stel ze gerust hier. Ik help je graag verder!

Positieve groet,
Tine

 

Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail