Terug naar overzicht

Terug naar een gezond & energiek leven!
Voor baby’s, kinderen & volwassenen.

stay informed

Oorpijn & oorinfectie verhelpen bij je baby & kind

Blije en gezonde baby zonder kwaaltjes

Jonge ouders zien de kostbare eerste maanden en jaren van hun kindje vaak verstoord worden door eindeloze gezondheidsprobleempjes.

Een ontsteking van het middenoor zal daar hoogstwaarschijnlijk bij horen. 50% van de kinderen jonger dan 1 jaar en maar liefst 80% van de kinderen onder 3 jaar maken een middenoorontsteking door.

Ik wil je helpen om de oorpijn bij je baby en kind zoveel als mogelijk te verlichten. 100% natuurlijk en veilig. De tips komen uit mijn boek met een honderdtal kruidenrecepten voor 23 kinderkwalen.

Oorontsteking van het middenoor

De meest voorkomende oorontstekingen bij kinderen zijn ontstekingen van het middenoor. Bij een verkoudheid, keelpijn of griep kunnen bacteriën of virussen via de neus of de keel het middenoor binnendringen en een ontsteking veroorzaken.

Je merkt dan duidelijk op dat je baby pijn heeft. Hij heeft koorts, rolt met zijn hoofdje, grijpt naar zijn oren, heeft buikklachten, enz.

De kans bestaat dat het trommelvlies breekt omdat ophopend vocht in het middenoor niet weg kan door de buis van Eustachius. Die is bij jonge kinderen nog niet volgroeid. Een gescheurd trommelvlies is erg pijnlijk voor je kind. Er vloeit dan ontstekingsvocht uit het oor.

Wat je kan doen bij oorpijn? Kruidengeneeskunde

Sommige kruiden hebben een sterke therapeutische werking en bieden een eenvoudige, veilige en zachte behandeling tegen oorpijn bij baby’s en kinderen.

Aftreksel van koningskaars bloemen

Koningskaars (verbascum thapsus) is een verzachtend kruid dat beschadigde weefsels kan herstellen en ontstekingsremmend werkt.

Hoe gebruiken? Masseer een koud getrokken medicinale olie van koningskaarsbloemen rond het uitwendige oor, vooral achter de oren. Je kunt ook tot driemaal per dag een paar druppels in het oor doen.

Bereiding van koud getrokken medicinale olie:

  1. Vul een glazen pot met dicht opeengepakte bloemen van de koningskaars (vers of gedroogd).

  2. Giet er olijfolie of zonnebloemolie overheen totdat ze bedekt zijn. Sluit de pot goed af.

  3. Laat alles een maand lang op een warme plek in de zon staan en schud de pot regelmatig.

  4. Zeef en bewaar de olie.

  5. Voor een sterker middel, kan je de olie een tweede keer laten trekken met nieuwe bloemen.

Smalle weegbree (plantago lanceolata) heeft een ontstekingswerende en antibacteriële werking en is doeltreffend bij oorontstekingen. Maak een koud getrokken medicinale olie van de bladeren van smalle weegbree, precies zoals hierboven beschreven. Drenk een watje in de olie en breng voorzichtig aan in de gehoorgang.

Wil je zelf aan de slag gaan met kruidengeneeskunde? Dan biedt mijn boek Kindje Gezond een praktische en veilige gids voor een goede gezondheid voor je baby en kind.

Wat kan je doen bij oorpijn? Aromatherapie

Aromatherapie betekent kwaaltjes behandelen met geuren. Geconcentreerde plantenoliën kunnen de lichamelijke en emotionele gezondheid en balans verbeteren van je baby of kind.

Wist je dat etherische oliën sterk ontsmettend zijn en zelfs bacteriën, virussen en schimmels kunnen doden?

Aromatherapie olie van lavendel
  • Meng een druppel lavendelolie (lavandula vera) en een druppel olie van wilde kamille (matricaria chamomilla) in een theelepel olijfolie. Drenk een watje in het mengsel en breng dat voorzichtig aan in de gehoorgang.

  • Wrijf een druppel cajeputolie (melaleuca leucadendron) achter de oren (in het ‘putje’ achter het oor). Bij hevige pijn nog een extra druppel laurierolie (laurus nobilis) toevoegen. Doe dit tot 5x per dag gedurende een paar dagen. Je kunt het mengsel ook op een watje in het oor aanbrengen.

Wat kan je doen bij oorpijn? Grootmoeders kruidenwijsheid

De traditionele volksgeneeskunde van mijn grootmoeder is gebaseerd op eeuwenoude tradities. Ze hield alle gezinsleden gezond met eenvoudige, goedkope en natuurlijke middeltjes

Grootmoeders volkse kruidenwijsheid met kleinkinderen

Geef je kindje thee van zwarte bessen (ribes nigrum) te drinken. Dit kan het immuunsysteem versterken en de afscheiding van oorsmeer verminderen.

Wrijf het sap van een ui op een watje en breng dit voorzichtig aan in het pijnlijke oor. Uien (allium cepa) werken antiseptisch, reinigend en pijnstillend.

Meng een geplet teentje verse knoflook (allium sativum) met wat honing. Wikkel er een gaasje om en stop dat in het oor om de infectie te bestrijden.

Gelukkige baby, gelukkige ouders

Zelfs de meest blije en zorgeloze kinderen zijn lastig, aanhalig en zielig als ze zich niet lekker voelen. Als ouder zoek je instinctief naar de snelste oplossing. Je wil er wel zeker van zijn dat de behandeling ook veilig is.

Met de kruiden die ik je hier aanreik, kan je oorpijn en oorontstekingen snel en veilig verhelpen.

Kruiden verlichten niet alleen de symptomen, ze stimuleren ook de geneeskracht van het eigen lichaam. Ze herstellen de vitaliteit en vergroten de weerstand, zodat je snel weer een blije baby in huis hebt.

Snelle en eenvoudige oplossing?

Heb je helemaal geen tijd om zelf de kruiden te bereiden, dan kan je ook kiezen voor een kant-en-klaar natuurproduct. Het bevat maar liefst 7 natuurlijke oliën en een handige druppelteller. Je kan het hier gemakkelijk online bestellen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust hier. Ik help je graag verder!

Positieve groet,

Tine

bestel-boek-kindje-gezond-natuurlijke-geneeswijzen-voor-baby-en-kind-groot.jpg
Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail