Terug naar overzicht

Terug naar een gezond & energiek leven!
Voor baby’s, kinderen & volwassenen.

stay informed

Zien wie je kind echt is

Grootmoeder samen met gezond kleinkind

Mijn grootmoeder deelde niet alleen haar kennis van planten en kruiden met mij. 
Ze liet me ook proeven van haar wijsheid. 
Op een dag had ze een appel geplukt. Ze zette de appel op tafel tussen ons in en vroeg me: 
Wat zie je als je naar die appel kijkt? 
Ik vertelde wat ik zag.
Toen ik klaar was zei ze: Nu is het mijn beurt. O, wat keek zij anders naar de dingen dan ik. Had ze het over dezelfde appel? 
Dan vroeg ze me om naast haar te komen staan. Nu zag ik wat zij me had verteld.
Alles is hoe jij het ziet.
Dit gaat verder. Veel later besefte ik maar al te goed wat mijn grootmoeder me wilde vertellen.

Kijken door een bril

Je kijkt naar de wereld door een bepaalde bril. Iedereen heeft een eigen kijk op de werkelijkheid. We kijken allemaal door een andere bril naar de werkelijkheid.

Vanaf het moment dat je een andere bril op zet, verandert de werkelijkheid! Wist je dat onze waarneming wordt bepaald door wie we zijn, door onze waarden en overtuigingen, door onze opvoeding en omgeving? Interessant, hé!

Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken, blijf ik denken zoals ik altijd heb gedacht. Als ik blijf doen wat ik altijd heb gedaan, blijft mij overkomen wat mij altijd overkomt.

Veranderen van bril

Overkomt het jou ook dat je je je kind wil helpen en dat het niet lukt? Je kan maar niet begrijpen waarom sommige dingen je kind altijd weer overkomen.

Zou het niet interessant zijn om het eens op een andere manier te bekijken, om een andere bril op te zetten? Je denkt snel te weten wat je kind nodig heeft. Maar is dat ook zo? Weet je dat wel zeker?

Zien wie je kind echt is

Je kijkt naar je kind met dezelfde bril waarmee je zelf naar jouw wereld kijkt. Daarin schuilt het gevaar dat je interpreteert wat het nodig heeft. Je denkt te weten wat er in hem omgaat op basis van jouw eigen ervaringen, overtuigingen en conditioneringen.

Hoe je het gedrag van jouw kind ervaart en beoordeelt, heeft alles te maken met jouw manier van kijken.

Maar draai de rollen eens om. Kijk eens naar je kind als naar een ouder. Luister en probeer echt te begrijpen wat er zich in het hoofd, hart en lijf van je kind afspeelt.

Dat is het begin van echte verbinding. Het geeft je kind de ruimte om te kunnen zijn wie het werkelijk is.

Want als je begrijpt, oordeel je niet. Dan is er aanvaarding, respect en onvoorwaardelijke liefde.

Gezonde bodem

Precies als planten zullen kinderen niet vlugger groeien als je aan hen trekt! Fauna en flora laten zich niet forceren!  De natuur volgt haar eigen gang en ritme. Maar dan moet je wel voor een gezonde bodem zorgen.
Vergelijk het met een boom. Een boom kan maar zijn takken tot de hemel laten reiken als het wortelstelsel onder de grond even groot en krachtig is.

Goed aarden als mens

Met de mens is het ook zo. Je moet goed geaard zijn om geestelijk en lichamelijk gezond te zijn en te kunnen groeien. Anders val je om. 
Een sterke immuniteit, een goede weerstand tegen ziek worden, dat willen we toch allemaal voor onszelf en voor onze kinderen? Dan komt natuurgeneeskunde als geroepen!
Wist je dat kruidengeneeskunde het zelfhelende vermogen van het lichaam stimuleert op een natuurlijke manier?
Gebruik jij wel eens natuurlijke geneesmiddelen? Of is dat ver van je bed?

Ervaren gids

Om niet te verdwalen in de natuurgeneeskunde heb je een wijze en deskundige gids nodig. Mijn grootmoeder was zo iemand. Ik heb het geluk dat ik veel van haar mocht leren. Om haar wijsheid en kennis niet verloren te laten gaan, heb ik een boek geschreven: Kindje Gezond.

Het is een eenvoudige en praktische gids om veilig met kruidengeneeskunde aan de slag te gaan. Met meer dan 100 recepten voor 23 veel voorkomende kwalen. Een echt naslagwerk als je kiest voor een gezonde en natuurlijke opvoeding. Pas je de doseringen aan, dan kan je de recepten voor baby’s en kinderen ook voor jezelf en je partner gebruiken. Hou mijn blog in de gaten voor meer details. 
Op mijn manier doe ik wat mijn grootmoeder voor mij deed. Kennis en ervaring delen om het leven energiek en gezond te beleven.

Positieve groet, 

Tine

bestel-boek-kindje-gezond-natuurlijke-geneeswijzen-voor-baby-en-kind-groot.jpg
Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail