Terug naar overzicht

Terug naar een gezond & energiek leven!
Voor baby’s, kinderen & volwassenen.

stay informed

Geneeskracht en antibiotische werking van planten en kruiden

Kruidengeneeskunde verschillende kruiden zoals kamille, lavendel etc

Hallo, ik heb een gezonde vraag voor jou: wat weet jij over de geneeskracht van kruiden voor je kind? Ik ervaar dagelijks dat de kennis hierover nog te weinig verspreid is. Onbekend is onbemind.

En dat is een groot probleem. Want daardoor kiezen dokters en ouders nog te vaak voor een behandeling met synthetische antibiotica. Terwijl het Ministerie van Volksgezondheid het gebruik van die antibiotica juist sterk wil verminderen.

Omdat mensen nog te weinig weten over kruiden schreef ik een boek met kruidenrecepten tegen 23 kwalen en deel ik mijn kennis in deze blog.

Natuur als bron van geneeskracht

Moeder Natuur is een bron van geneeskracht waar iedereen uit kan putten.

Als je zelf ervaart hoe snel en efficiënt planten en kruiden kunnen werken, dan hoeft niemand je te overtuigen. Dan wil je zelf graag anderen helpen. Daar gaat het over: kennis verspreiden om mensen te helpen!

Voordelen van genezen met planten en kruiden

Naast hun directe genezende werking, stimuleren planten en kruiden ook de immuniteit en het zelf-genezende vermogen van het lichaam.

De voordelen van genezen met planten en kruiden

 

  1. Antistoffen aanmaken. Sommige kruiden stimuleren het lichaam om sneller en meer antistoffen tegen indringers aan te maken. Antistoffen vormen een beschermend leger dat schadelijke ziekteverwekkers analyseert, aanvalt en vernietigt. Dat kunnen bacteriën zijn, maar ook virussen en schimmels. Als het lichaam de indringer identificeert, geven de hersenen opdracht aan immuuncellen om specifieke antistoffen aan te maken.

  2. Weerstand vergroten. Bij een volgende aanval van dezelfde indringer zullen antistoffen deze herkennen en onmiddellijk neutraliseren. De vorming van antistoffen bepaalt dus de immuniteit van ons lichaam. Sommige kruiden en planten stimuleren het weerstandsmechanisme van het lichaam om antistoffen aan te maken. Zo vergroot je op een natuurlijke manier de weerstand van je kindje. Het is dan beter bestand tegen hervallen en tegen nieuwe infecties.

  3. Antibiotische werking. Sommige kruiden en planten hebben een sterke antibiotische werking. Elke plant heeft een specifieke werking. Sommige vernietigen bacteriën, andere ook virussen, schimmels en parasieten. Deze natuurlijke middelen hebben geen bijwerkingen. Integendeel! Omdat ze je kindje sterker maken, kan het na verloop van tijd kleine aanvallen zelf de baas.

Neveneffecten van synthetische antibiotica

Kinderen behoren tot de grootste groep gebruikers van synthetische antibiotica. Meer en meer ouders, artsen en overheden erkennen de nadelen en schadelijke neveneffecten ervan.

De bijwerkingen van antibiotica bij kinderen

Synthetische antibiotica tasten de darmflora aan en verzwakken het natuurlijke afweersysteem van het lichaam. Artsen schrijven daarom steeds minder antibiotica voor.

Vaak helpen antibiotica niet omdat heel wat bacteriën ondertussen resistent geworden zijn. Het Ministerie van Volksgezondheid wil daarom het gebruik van antibiotica beperken. Zo kunnen ze in gevallen waar het echt nodig is levens blijven redden.

100% natuurlijk alternatief

Er zijn heel veel planten en kruiden met een geneeskrachtige werking. De mogelijkheden zijn nog te weinig gekend. Daarom dit pleidooi.

Maar dat wil niet zeggen dat je zomaar wat plantjes uit je tuin kan trekken om een theetje te brouwen. Je moet wel weten wat je doet!

Daarom schreef ik een boek met een honderdtal kruidenrecepten die je zelf kan bereiden.
Met aangepaste doseringen voor baby’s, kinderen en volwassenen.

Nu is het aan jou!

Neem je tijd om de kracht van kruiden en planten te ontdekken voor jezelf, je kinderen en je partner. Niet alleen je gezondheid, maar ook je welzijn heeft er baat bij.

Allemaal dankzij de kracht van de natuur!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust hier. Ik help je graag verder!

Positieve groet,

Tine 

bestel-boek-kindje-gezond-natuurlijke-geneeswijzen-voor-baby-en-kind-groot.jpg
Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail