Terug naar overzicht

Terug naar een gezond & energiek leven!
Voor baby’s, kinderen & volwassenen.

stay informed

De kracht van planten en kruiden. Werkt het echt?

Grootmoeders volkse kruidenwijsheid met kleinkinderen

Ben je voldoende bewust van wat je zelf, je partner en je kinderen eten en drinken?
Kopen jullie veel verse groenten en fruit? Voorzie je gezonde snacks en tussendoortjes? 
Veel mensen willen wel bezig zijn met een gezond lichaam en een gezonde geest maar hebben er geen echte gids voor. 

Een gids voor een goede gezondheid op een NATUURLIJKE WIJZE

Ik, Tine Devliegher, ben van mening dat ieder persoon en zeker ouders nood hebben aan een gids. Meer zelfs: nood hebben aan een gids voor een goede gezondheid op een natuurlijke wijze.  Ik wil graag deze gids voor je zijn.

Ik geloof in de kracht van de natuur. Mijn overtuiging is dat planten en kruiden veel dichter staan bij de mens dan chemische middelen. Dat verhaal vinden jullie terug in mijn boek 'Kindje Gezond', alsook in mijn blogs. 

Nieuw leven begint in moeders buik. Een baby heeft vanaf de eerste seconde nood aan een sterke basis. Hierbij kunnen planten en kruiden een complementaire rol spelen. Planten en kruiden bezitten het vermogen om stoffen aan te maken waardoor ze zelf bestand zijn tegen o.a. schimmels, virussen en bacteriën. De natuur voorziet deze natuurlijke inhoudstoffen en zijn perfect inzetbaar om jouw kind en jezelf gezond te houden en/of te genezen.

Je moet wel goed geïnformeerd zijn en doseringen respecteren voor een goede werking. Omdat de meeste mensen niet over voldoende kruidenkennis beschikken heb ik “Kindje gezond” geschreven.

De kracht van planten en kruiden. Werkt het echt? 

Ik besef dat veel mensen kritisch en sceptisch staan tegenover het gebruik van planten en kruiden ten opzicht van medicijnen. Toch nodig ik iedereen uit om de vooroordelen te laten vallen en open te staan voor de mogelijkheden die planten en kruiden geven voor de gezondheid van je kind & jezelf.

Kruidengeneeskunde thee van kamille

We behandelen een ziek kind te snel met synthetische medicijnen. 
Klassieke geneesmiddelen nemen zelden de oorzaak van de kwaal weg en zijn eerder gericht op het behandelen van de symptomen. Bovendien gaan ze vaak gepaard met bijwerkingen en verzwakken ze de weerstand. 
Planten en kruiden daarentegen pakken die oorzaak wèl aan en stimuleren daarenboven het zelfgenezend vermogen van het eigen lichaam, waardoor hervallen veel minder voorkomt.

De oorsprong van mijn boek Kindje Gezond 

Al altijd heb ik iets willen doen voor kinderen. Een kind is een geschenk en vraagt om liefde, warmte, veiligheid en vertrouwen.

Zelf had ik een enorme drang om mijn zoon zo puur en natuurlijk mogelijk op te voeden. Die wijsheid kreeg ik van mijn grootmoeder. Op haar 95ste verjaardag gaf ze me nog een goede raad mee: ‘Tine, ik heb je heel dikwijls bij mij gehad en ook voor een groot deel opgevoed. Doe iets met mijn kennis van kruidengeneeskunde.’ En dat heb ik gedaan: ik studeerde voor herborist en schreef tien jaar geleden de eerste versie van mijn boek ‘Kindje gezond’

Preview van het boek Kindje Gezond

lees de eerste tien pagina's om meer te weten over het boek Kindje Gezond. 

Mijn zoon is ondertussen negentien jaar en kerngezond. Hij nam nooit antibiotica. Toch wil ik hier even meedelen dat ik niet tegen antibiotica ben, wel tegen het feit dat het veel te snel wordt toegediend met alle gevolgen van dien. Hij overwon allerlei kinderkwaaltjes, van ontstekingen tot virale en bacteriële infecties dankzij het toepassen van heel eenvoudige natuurlijke middeltjes uit mijn boek. Heel simpel!

Ga de uitdaging aan! 

Je moet de helende kracht van planten en kruiden willen zien.
Zij zijn de apotheek die je nodig hebt om je kind gezond te laten opgroeien en jezelf gezond te houden.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen die zorg draagt voor zichzelf en voor de opvoeding van baby’s en kinderen nood heeft aan een veilige gids voor een goede gezondheid op een natuurlijke wijze. Met mijn boek en mijn blog ga ik deze uitdaging aan.

Positieve groet,

Tine

Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail