Terug naar overzicht

Terug naar een gezond & energiek leven!
Voor baby’s, kinderen & volwassenen.

stay informed

ANTI-AGING: Botten - gewrichten - huid - haren - nagels.

Silicium is belangrijk voor ons lichaam. Blijf langer jong en vitaal met Cartosil!

Silicium, in combinatie met nog andere mineralen zoals calcium, magnesium en heel wat vitamines, is vanaf nu voor jou beschikbaar in deze natuurlijk oplossing

Heb je er weleens bij stilgestaan dat je ons lichaam kan vergelijken met een superefficiënte, fantastische machine?

En zoals een machine is ons lichaam jammer genoeg ook onderhevig aan slijtage. 

Wat is silicium?

Silicium is een essentieel mineraal, zoals calcium, magnesium en zink. Silicium is één van de belangrijkste bestanddelen van het bindweefsel (bot, kraakbeen, vaatwanden, pezen en spieren). We hebben silicium nodig om ons lichaam te voorzien van onder andere een stralende huid, sterke nagels, groei van dik en gezond haar, voorkomen van haaruitval, sterke en flexibele gewrichten, sterke beenderen…

Het siliciumgehalte van de ‘rijkste’ weefsels zoals haar, huid en thymus, vermindert aanzienlijk met het ouder worden. Ook de totale hoeveelheid silicium in ons lichaam vermindert onverbiddelijk met de leeftijd. 

Belangrijke bronnen van silicium

Vroeger, in de tijd van onze voorouders, aten mensen totaal andere levensmiddelen in vergelijking met vandaag: ingewanden, merg, huid, pezen, kraakbeen, insecten, maar ook voornamelijk (vers) fruit, groenten, wortels, knollen, paddenstoelen, noten en zaden, naast kleinere hoeveelheden wild vlees, vis en eieren.

Vergeleken met onze hedendaags voeding waren deze voedingsmiddelen rijk aan silicium. 

Tegenwoordig wordt ons voedsel sterk bewerkt en geraffineerd waardoor silicium niet veel meer voorkomt in onze voeding, met allerhande klachten tot gevolg. 

Gebrek aan silicium 

Een gebrek aan silicium verzwakt onze hele bindweefselstructuur. Alle lichaamsdelen waarvoor een sterk en elastisch collageen nodig is, zijn afhankelijk van silicium voor hun normale groei, ontwikkeling en sterkte.

Volgens recent onderzoek kan een gebrek aan silicium direct verband houden met:

  • Huidaandoeningen zoals psoriasis, veroudering,..
  • Zwakke, broze nagels
  • Dunner haar
  • Pijnlijke gewrichten en beenderen, alsook sclerose
  • Gewrichtsaandoeningen zoals artritis
  • Gebroken beenderen en de daaropvolgende groeiproblemen
  • Peesontstekingen

Antiverouderingseffect

Het is noodzakelijk, en in het bijzonder na de leeftijd van 40 jaar, te zorgen voor een regelmatige aanvulling van silicium dat door het lichaam gemakkelijk opgenomen kan worden.

Wist je dat een van de meest interessante surpluseffecten van silicium is, dat het ook als antioxidatiemiddel optreedt en een sterke Anti-Aging werking heeft?

Het belang van supplementen

Silicium in kristallijne vorm, zoals we dat meestal terugvinden in de natuur, kan bijna niet opgenomen worden in het lichaam. Tot nu toe waren deze vormen van silicium, die in veel producten werden aangereikt, moeilijk opneembaar.

Silicium moet biodisponibel aangeboden worden, met andere woorden gemakkelijk door ons lichaam opneembaar, waardoor het geïntegreerd kan worden in de verschillende structuren en cellen van ons lichaam.

Silicium wordt ook beter door het lichaam opgenomen in aanwezigheid van natuurlijke vitamines.

Oplossing gevonden!

Wij zijn gaan samenzitten met fytotherapie-experts en hebben lang en uitgebreid gezocht naar een oplossing. Uit die samenwerking is een natuurlijk en efficiënt werkend product ontstaan.

Vanaf nu kan je dit kant-en-klare product hier gemakkelijk online bestellen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust hier. Ik help je graag verder!

Positieve groet,
Tine

Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail