Terug naar overzicht

Terug naar een gezond & energiek leven!
Voor baby’s, kinderen & volwassenen.

stay informed

Wat als je baby last heeft van Reflux?

Baby met reflux klachten

Vind jij het ook verschrikkelijk om je baby pijn te zien hebben terwijl je niks kan doen? Dit is zeker het geval wanneer jouw kleintje last heeft van reflux.

Toch zijn er natuurlijke middelen die snel helpen bij reflux.

Zou het niet geweldig zijn om die veilige en natuurlijke kruidengeneeskunde te herontdekken? Daarom schreef ik een boek met een honderdtal recepten die je zelf kan bereiden.

Omdat reflux een echte lijdensweg is voor veel baby’s en hun ouders geef ik je hier alvast mijn natuurlijke tips mee.

Wat is Reflux?

Reflux wil zeggen dat er maaginhoud met onder andere maagzuur terug in de slokdarm terechtkomt.

Aan de overgang van de slokdarm naar de maag zorgt een sluitspier er normaal gezien voor dat het voedsel in de maag blijft. Bij baby'tjes is de sluitspier nog niet volledig ontwikkeld waardoor er gemakkelijker voeding terugvloeit in de slokdarm.

In erge gevallen wordt de volledige maaginhoud in één grote gulp uitgespuwd.

Verschillende soorten reflux

Reflux kan bij baby’s in verschillende gradaties voorkomen.

Bij gewone reflux merk je dat de maaginhoud omhoog komt. Veel baby’s geven dan melk terug na bijna iedere voeding, zonder er echt last van te hebben. We kennen allemaal het ritueel om onze baby na een voeding tegen onze borst te houden en te wachten op het zo verwachte boertje.

Bij verborgen reflux komt de maaginhoud omhoog, maar merk je het niet omdat de baby niet overgeeft. De maaginhoud komt hier tot de keel en zakt dan weer naar beneden. Bij deze vorm is het lastig om vast te stellen of er sprake is van reflux.

Bij refluxziekte duurt het overgeven dikwijls tot lang na de voeding. Je baby heeft duidelijk pijn bij het slikken en huilt veel, vooral tijdens en na de voeding én bij het neerliggen. Wanneer je baby refluxziekte heeft wordt de slokdarm beschadigd door het frequent contact met de zure maaginhoud, wat op termijn een slokdarmontsteking kan teweegbrengen.

Wat kan je doen bij reflux? Kruidengeneeskunde

Ik heb ondervonden dat eenvoudige middelen uit de kruidengeneeskunde snel hulp bieden bij reflux. Toch als er geen sprake is van extreem terugvloeien of van refluxziekte.

Het goede nieuws is dat je zelf aan de slag kan met veilige natuurproducten.

Bije baby zonder reflux

Hier 3 aftreksels uit de kruidengeneeskunde die je zelf kan maken.

  1. Aftreksel van citroenmelisse (melissa officinalis) werkt al goed bij kleine doseringen, is darmgasverdrijvend, braak- en krampstillend en het ontspant een nerveuze maag.

  2. Aftreksel van venkel (foeniculum vulgare) werkt spijsverteringsbevorderend en heeft een kalmerende werking.

  3. Aftreksel van pepermunt (mentha piperita) verlicht misselijkheid en laat de maag tot rust komen na het braken. Geef kleine slokjes pepermuntaftreksel.

In mijn boek kan je in detail lezen hoe je de aftreksels maakt en welke doseringen je het beste gebruikt: Kindje gezond: natuurlijke geneeswijzen voor baby & kind.

Wat kan je doen bij reflux? Aromatherapie

Geef je baby een lichte buikmassage met etherische olie van roomse kamille (anthemis nobilis), lavendel (lavandula vera) of rozenolie (rosa damascena). Dit helpt om de symptomen te verlichten en je baby te kalmeren.

Je kan de olie zelf maken met het recept en de doseringen in mijn boek.

Snelle en eenvoudige oplossing?

Heb je helemaal geen tijd om zelf deze middelen te maken, dan kan ik je dit snel en zeer efficiënt werkend product aanraden. Het bevat extracten van koriander, zoethout, kardemom en kamille. Volledig natuurlijk en getest door pediaters. Het helpt tegen de 3 soorten reflux, stimuleert de spijsvertering van je baby en kalmeert de krampjes. Je kan het hier gemakkelijk online bestellen.

Een goed slapende en rustige baby groeit sneller en als ouder kan je dan eindelijk genieten van wat broodnodige rust!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust hier. Ik help je graag verder!

Positieve groet,

Tine

bestel-boek-kindje-gezond-natuurlijke-geneeswijzen-voor-baby-en-kind-groot.jpg
Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail